Yoga Amager

Sådan gør du din sommerferie længere

Sommeren er over os. Inden længe er vi alle gået på sommerferie. Men inden vi rammer sommerferien har mange af os vanvittig travlt.  

Vi skal nå en hel masse, inden vi kan slå vores autoreply til og computeren kan lukkes ned. 

 • Vi skal afslutte projekter på jobbet
 • Have styr på regnskabet 
 • Klargøre nye projekter til efter ferien 
 • Svare på alle de mails, vi mangler
 • Deltage i sommerfesten på jobbet 
 • Booke og planlægge det sidste af ferien 
 • Købe sommertøj til ungerne
 • På apoteket efter solcreme, Imodium, myggespray, panodil og andet uundværligt til ferien
 • Finde ud af, hvem der passer hund og planter, mens vi er væk 
 • Lave aftaler med familie og venner om at ses i sommerferien  
 • osv osv 

Og når så endelig sommerferien rammer, så er vi så stresset, at vi må bruge hele den første uge på at komme ned i gear. Og så har vi lige en uge, hvor vi rigtig nyder det og slapper af. Inden vi så bruger den sidste uge på at ærgre os over, at ferien nu er slut igen og gør os klar til at starte job, skole, institution, etc. igen.  

Kender du det? 

Måske er det andre ting, der fylder op til din sommerferie.

Men mange af os har altså alt for travlt med at blive klar til at holde ferie.

Det lyder skørt, ik? Og det er det også.

Men det behøver ikke være sådan!

Sådan var det også for mig i rigtig mange år.

Jeg startede på job efter en sommerferie og synes ikke rigtig, at jeg havde holdt ordentlig ferie.

Lige indtil jeg på et tidspunkt besluttede mig for at lave om på det.

Her deler jeg mine egne metoder til at lande lidt mere blødt i min sommerferie og komme i “sommerferiemode” fra start til slut, så ferien faktisk føles længere.

____________________________________

Indflyvning til sommerferie


Når vi skal bruge en hele uge på at komme ned i gear, når vi går fra sommerferie, så er det fordi vores nervesystem er i et meget højt aktivitetsniveau. Det er i alarmberedskab og klar til at handle, kæmpe og flygte. 

Og det tager for mange af os tid at få vores nervesystem i ro. Det sker ikke bare lige, fordi vi nu er gået på sommerferie. 

Så du skal hjælpe det lidt på vej. 

Og hvordan gør man så det? 

Her får du nogle idéer, som du kan lade dig inspirere af. Noget kan lade sig gøre for dig og andet kan ikke. Men gør så meget du kan, og det der virker for dig, så du lander lidt blødere i din sommerferie.    

 • Drosle ned: Brug den sidste uge op til sommerferien på at drosle ned og gradvist sænke dit aktivitetsniveau. Sørg for at få lukket så meget så muligt inden den sidste uge – det vil sige 14 dage før ferien, så den sidste uge op til ferien bliver rolig. Mange af os gør det omvendt. Vi får skubbet alt for meget til den sidste uge og ender med en masse lange arbejdsdage op til ferien. Det gør vores nervesystem højaktivt.
 • Udskyd: Skub det, der kan skubbes til efter ferien. Mange projekter, opgaver og møder kan godt vente, til du kommer tilbage fra ferie. Du skal ikke nå det hele inden ferien, selvom det måske føles godt med en tom to-do-liste.
 • Egentid: Få planlagt din ferie, så du har et par dage alene, inden hele familien går på ferie sammen, så du kan hvile og tanke op og være klar til at være sammen med dem, du skal holde ferie med.
 • Planlæg: Book og planlæg din ferie i god tid og købt de ting, I skal bruge. Det kan være stressende, hvis man lige mangler at booke noget transport eller et hotelværelse til rejsen, eller man skal i 7 forskellige butikker op til ferien.
 • Tid: Tag så meget ferie, som du har brug for for at kunne tanke op, slappe af og restituere. Efter jeg har fået børn har jeg aldrig holdt mindre end 4 uger. Og som selvstændig holder jeg hele 5 uger! Det har jeg brug for – både fordi jeg ved, at det tager tid for mig at komme ned i gear og fordi tid og frihed er den største luksus for mig. Det ved jeg godt, at ikke alle kan. Men måske kan du godt tage bare 2-3 dage mere.? Det tager lang tid for nervesystemet at falde til ro og således for dig at komme i “feriemode”, så tag det, du har brug for.
 • Forbered: Skal du rejse, så pak kufferterne i god tid. Hvis der er noget, der kan stresse mig, som mor til tre, så er det at skulle overskue og pakke til os alle sammen. Jeg stiller kufferterne frem i god tid og begynder at smide ting i lidt efter lidt.
 • Pauser: Hold pauser fra arbejde og ferieplanlægning op til din ferie. Gå en tur, træk vejret ned i maven, lav nogle simple øvelser eller bevægelser i løbet af dagen, så du beroliger dit nervesystem og kroppen får lov at nulstille lidt.
 • Vær hjemme: Planlæg din ferie, så du også har tid hjemme. Mange af os slapper egentlig mest af hjemme. Vores nervesystem er mindre aktivt og på vagt, når det er i vante rammer. Så selvom det kan føles godt at komme væk fra hus- og havearbejde, så giv også dig selv lidt tid hjemme.
 • Tid til skift: Rejs ikke samme dag, som du går på ferie. Og begynd ikke arbejde dagen efter, du lander fra en rejse. Giv dig selv lidt tid til at lande på begge sider af en rejse, så skiftet fra ude/hjemme og arbejde/ferie bliver roligt.
 • Skru ned: Når du lander i din sommerferie, så undgå at fylde alle dage til bristepunktet. Sørg for, der er tid til bare at være. Tid til bare at være dig. Dyrk langsomheden. Træk dig lidt og giv dig selv nogle åndehuller. Jeg tager f.eks. min rejseyogamåtte med alle vegne. Den kan foldes sammen og ligge i bunden af min kuffert. Når jeg har brug for en pause, så finder jeg et roligt sted, hvor børnene ikke kan finde mig….. Og så tager jeg min tid på yogamåtten med lidt åndedrætsøvelser og bevægelse. Når jeg vender retur til familien, er jeg en bedre version af mig selv.    

Gør lige præcis det du mærker, at du har brug for for at lande blødt i din sommerferie og få det meste ud af den. For mange af os er det den vigtigste tid på året, hvor vi skal slappe af hygge os og være sammen med dem vi holder af. Så du fortjener at få det meste ud af den. 

____________________________________

Gratis rooftop-yoga hos Amagercentret 


Igen i år laver jeg et samarbejde med AmagerCentret om rooftop-yoga,

På toppen af AmagerCentret findes en stor og lækker tagterrasse, hvor du hver søndag i juli kan deltage helt gratis i 1,5 times yoga. 

Du kan møde mig den første og sidste søndag i juli nemlig den 3.+31.juli 2022 kl. 10-11.30.

Læs mere her

Yogaworkshops og events

____________________________________

Skal du med på et yogahold til efteråret?


Tilmeldingen til efterårets yogasæson er nu åben. Så drømmer du om en plads på et af mine yogahold til efteråret, så kan du tilmelde dig nu.

Du tilmelder dig en hel sæson på 18 x yoga som starter i uge 32 og slutter i uge 50.

Du kan tilmelde dig et af nedenstående hold i efteråret. Er du forhindret en dag på det hold, du er tilmeldt, har du mulighed for at deltage på et af de andre. Du kan læse mere om holdene ved at klikke på hold navnet:

Yogahold i efteråret 2022

Alle mine yogahold er hos Amagerbro Fysioterapi på Kirkegårdsvej 25, 2300 København S. Her er alt det udstyr, du skal bruge.

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Tilmelding 

Du tilmelder dig ved at skrive en mail til mig på info@yoga-amager.dk og fortælle mig, hvilket hold du vil på samt overføre 1995 kr.mobilepay 85 39 28 eller  bankoverførsel reg.nr. 6506 konto.nr.: 3062834543. Du kan betale i 2-4 rater, hvis økonomien er trang.

Tilmeldingen er bindende og pengene refunderes ikke.


Jeg ønsker dig en dejlig sommerferie, som må føles lige præcis så lang, som du har brug for. 

Kærligst Maria

Måske er du også interesseret i...

Maria Toronczyk

Yogalærer

Her finder du inspiration til at få lidt mere yoga ind i din hverdag. Det kan være yoga-øvelser, viden om krop og sind eller inspiration til en hverdag med mere velvære og ro. 

God læselyst!

Maria

Mine favoritter
Udforsk
Nyheder

Få inspiration og nyhder fra Yoga Amager direkte i din indbakken.

Nyheder

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få yoganyheder fra Yoga Amager direkte i din indbakke

Tjek dit spamfilter, hvis ikke du modtager mail fra mig.