Guide: Start dine egne yogahold
Start dine egne yogahold og tag på en spændende rejse mod selvstændighed og personlig udvikling.
Uanset om du er nyuddannet yogalærer eller har flere års erfaring, giver egne hold dig friheden til at undervise på dine præmisser og skabe en tættere relation til dine deltagere. Men det er som alle andre nye begyndelser ikke altid let og kræver vedholdenhed og hårdt arbejde.
Her får du en praktisk guide bygget på mine egne erfaringer med at starte mine yogahold og bygge min forretning op – til inspiration for dig, der selv drømmer om at skabe din egen lille yogaforretning.
1. Vil du være ansat – eller selvstændig?
Det første og måske vigtigste spørgsmål er: Vil du helst være ansat underviser og få tildelt elever og arbejdstider – eller drømmer du om at skabe dine egne hold og være din egen chef?
Når du underviser som ansat i f.eks. en aftenskole, et fitnesscenter eller en virksomhed, får du ofte faste hold og slipper for at skulle tænke på markedsføring, rekruttering og administration. Det kan være en god løsning, især hvis du er ny underviser, har brug for en stabil indtægt eller ikke orker al arbejdet selv.
Men hvis du gerne vil have friheden til selv at bestemme, hvornår og hvordan du underviser – og ikke mindst hvem du underviser – kan det være en stor fordel at opbygge dine egne hold. Du har mulighed for at sætte dit eget præg, skabe relationer til dine deltagere og bygge din egen forretning op fra bunden. Og så kan du tjene markant bedre som privat yogaunderviser end som ansat, når først du får bygget din forretning op.
2. Find det rigtige lokale til yogaundervisning
Når du står på egne ben, har du brug for et godt sted at undervise. Et professionelt yogastudie giver dig ro, udstyr og de rette rammer. Overvej:
Er det nemt at komme til med offentlig transport?
Er der naturligt lys og ro til fordybelse?
Er der yogamåtter, blokke og tæpper til rådighed?
Er betingelserne i orden, og er der klare aftaler?
Et godt lokale til yogaundervisning gør en stor forskel – både for dig og dine deltagere.
3. Definér din målgruppe og undervisningsstil
Overvej, hvem du ønsker at undervise – begyndere, seniorer, gravide eller måske børn? Din målgruppe vil influere både din undervisningsstil og de faciliteter, du har brug for. En klar definition af din målgruppe hjælper dig med at skræddersy dine yogahold og tiltrække de rette deltagere.
Læs også: Spørgsmål og svar om leje af yogastudie
4. Forløb, klippekort og drop-in
Skal det være et fast ugentligt hold? Et forløb? Månedlig betaling? Klippekort? Eller drop-in?
Klippekort og drop-in giver dine deltagere fleksibilitet, men det er ikke det mest bæredygtige for hverken dig eller dine elever. Det er sværere for dig at få en god økonomi, hvis du kører klippekort eller drop-in, og det gør det også sværere for dine elever at få en stabil yogapraksis.
Forløb giver dig en mere fast indtægt, giver dig mulighed for at arbejde mere i dybden med temaer, emner mm og dine elever mulighed for at have en fast ugentlig yogapraksis.
5. Markedsfør dine yogahold
Du kommer ikke uden om det – skal du starte dine egne yogahold, så skal dine kommende deltagere kunne finde dig, og få information om dig og dine hold.
En hjemmeside med information om dine hold, priser og tilmelding er nærmest uundværlig. Den kan være helt simpel, men den skal vise hvem du er, og hvad du tilbyder. Husk at inkludere billeder af det yogastudie, du underviser i for at give potentielle deltagere en fornemmelse af atmosfæren.
Brug også geren sociale medier, lokale opslagstavler, gode gammeldags flyers og netværk til at sprede budskabet om dine nye yogahold. Men husk! At dine venner og familie nok ikke er dem, der får din forretning til at køre på den lange bane.
6. Skab tryghed og gør dig umage
Dine deltagere skal føle sig velkomne og trygge.
Vær imødekommende og venlig, skabe en rolig stemning og være opmærksom på individuelle behov. En positiv oplevelse vil øge chancen for, at dine deltagere vender tilbage og anbefaler dine yogahold til andre.
Gør dig umage med din undervisning, så den bliver en god og spændende oplevelse hver evig eneste gang. Det er det der sikrer, at dine elever fortsætter år efter år, og det der gør, at de får lyst til at anbefale dig til andre.
7. Vær tålmodig og klar til at investere tid og penge
Det tager tid at bygge sin yogaforretning op! Så vær tålmodig og indstillet på at investere både tid og penge i at få dine hold i går.
Det tager tid at blive synlig digitalt. Og det kræver at du kontinuerligt arbejder på kommunikere om dine yogahold på de platforme, hvor du er tilstede.
Det koster penge at tjene penge. Så du får måske ikke overskud det første stykke tid. Du kommer til både at have udgifter til lokaleleje og markedsføring. Men på den lidt længere bane, så skal du nok få både den investerede tid og økonomi igen i form af nogle skønne yogahold, som du hver uge kan glæde dig til at undervise.
8. Byg det langsomt op - men vis at du vil det!
Start i det små med et til to hold om ugen og læg en masse god energi og kærlighed i at få dem til at køre. Men vis samtidig, at du er seriøs med dine yogahold og din forretning, så dine kommende deltagere får tillid til dig o sikkerhed for, at du er ordentlig og stabil.
Når dine yogahold er etableret, kan du overveje at udvide med workshops, retreats eller online undervisning. Dette kan give dig mulighed for at nå ud til en bredere målgruppe og øge din indtjening. Men byg først en god base af faste elever.
Kom godt i gang med dine egne yogahold
At starte dine egne yogahold kræver altså planlægning, engagement og hårdt arbejde, men belønningen er til gengæld stor.
Du får friheden til at undervise på dine egne præmisser og skabe en meningsfuld forbindelse med dine deltagere. Med det rette lokale til yogaundervisning og en klar plan er du godt på vej til at opbygge en succesfuld yogaforretning.
Vil du leje Yoga Amager til dine hold? Så tøv ikke med at kontakte mig.


